juni 9, 2015

Logeren

logeren-de-kameel

Logeren is leuk. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen om mee samen te leven geeft nieuwe impulsen. Logeren kan een manier zijn om vast te wennen aan het wonen, leren langzaam los te komen van je o zo vertrouwde omgeving. Voor ouders is het soms fijn om even niet te hoeven zorgen. Misschien wilt u een weekend er op uit of een week op vakantie. Of misschien is het vanwege omstandigheden thuis goed dat uw kind er even een tijdje uit is. Ook in dat geval kunt u een beroep doen op onze logeermogelijkheden.

Stichting Voorzieningen voor Verstandelijk en Meervoudig Gehandicapten Zwolle e.o. heeft een tweetal logeerlocaties: in Havelte en in Nijeveen (de Kolderberg)
In het Drentse dorp Havelte, in een rustige bosrijke omgeving, hebben we twee logeerbungalows en een vakantiebungalow tot onze beschikking. Een logeerbungalow en de vakantiebungalow zijn voorzien van de nodige aanpassingen voor mensen met een meervoudige beperking. De Kolderberg is een prachtige logeerboerderij gelegen tussen de weilanden en voorzien van alle faciliteiten.

De professionele begeleiding in de logeerbungalows is zeer flexibel. Ze zijn gewend aan steeds veranderende omstandigheden en improviseren. Hun doel is om het voor de logés zo gezellig mogelijk te maken. Buiten het samen doen van de dagelijkse huishoudelijke taken wordt in overleg met de logés een activiteitenprogramma gemaakt.

Vervoer van en naar het logeren kan in overleg worden afgestemd. De bungalows hebben de beschikking over een rolstoelbus.

Financiering logeerhuis
Voorwaarde voor verblijf in het logeerhuis is dat de logé beschikt over een geldige indicatie voor kortdurend verblijf of beschikt over een persoonsgebonden budget.

Logeren/wonen

  • De tarieven bedragen van €12,- tot €30,- per uur.
    Gebaseerd op gemaakte afspraken en afhankelijk van intensiviteit van het zorgaanbod
  • Aanvulling vervoer € 18,- per uur
Meer informatie?
Als u belangstelling heeft of informatie wilt, kunt u contact opnemen met ons via het algemene nummer: 038 453 7809