maart 31, 2017

Logeren in de Kolderberg

Stichting Voorzieningen voor Verstandelijk en Meervoudig Gehandicapten Zwolle e.o. heeft in het Drentse dorp Kolderveen, midden op het gezonde platteland, een prachtige, ruime logeerboerderij: De Kolderberg. Het is voor iedereen met een verstandelijke of meervoudige beperking mogelijk om daar te logeren. We kijken niet naar leeftijd of naar begeleidingsbehoefte.
De professionele begeleiding in de Kolderberg is zeer flexibel. Ze zijn gewend aan steeds veranderende omstandigheden en improviseren. Hun doel is om het voor de logs zo gezellig mogelijk te maken. Buiten het samen doen van de dagelijkse huishoudelijke taken wordt in overleg met de logs een activiteitenprogramma gemaakt. Vervoer van en naar het logeren kan in overleg worden afgestemd. De Kolderberg heeft de beschikking over een rolstoelbus. In het bosrijke Havelte staat een tweede logeerhuis van de Stichting, ook hier is iedere log van harte welkom.

Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Logeren in Kolderveen

Logeren is leuk. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen om mee samen te leven geeft nieuwe impulsen. Logeren kan een manier zijn om vast te wennen aan het wonen, leren langzaam los te komen van je o zo vertrouwde omgeving. Voor ouders is het soms fijn om even niet te hoeven zorgen. Of misschien is het vanwege omstandigheden thuis goed dat uw kind er even een tijdje uit is. Ook in dat geval kunt u een beroep doen op onze logeer- mogelijkheden.

Buitenschoolse opvang
Soms is het voor ouders moeilijk, bijvoorbeeld vanwege werkverplichtingen, om voor opvang te zorgen op de tijdstippen en dagen dat kinderen niet op school zijn. De woensdag- middag is een veelvoorkomend probleem- moment. Of de sluiting van school of dag- centrum om drie uur ’s middags. In dat geval kunt u een beroep doen op de aanwezige begeleiding. Tijdstippen en vervoermogelijkheden zijn altijd bespreekbaar.

Vakantieopvang
Misschien wilt u een weekend er op uit of een week op vakantie. Het kan ook zijn dat het zinvol is voor de aandacht van de andere kinderen in het gezin dat er even vakantie- opvang is voor uw kind met een beperking.

Crisisopvang
Soms is er acuut een plek nodig. Een plek die meteen beschikbaar is. Geen lange plaatsings- procedures, maar meteen een vervangende woonruimte. Eerst een plek creëren en daarna kijken voor hoe lang dat mogelijk moet zijn.

Aanmelden voor het logeren?
Of u nu beschikt over een PersoonsGebonden Budget, een indicatie WLZ, een gemeentelijke beschikking WMO/Jeugdwet of u wilt zelf de zorg financieren, u kunt altijd aanspraak maken op onze zorg. Wilt u iemand aanmelden voor het logeren of heeft u een algemene vraag over onze diensten. Neem dan gerust contact op met:
Carina Zuidema
Tel: 038 426 54 00
Mobiel: 06 45 29 15 64
E-mail: czuidema@de-kameel.nl