Veel gestelde vragen over het Cliëntportaal

Algemene vragen:


Waar vind ik het Cliëntportaal?

Het cliëntportaal kan je bezoeken via de volgende link: https://svgz.client-portaal.nl/
Of via het menu hierboven onder “diensten”.


Waarvoor kan ik het Cliëntportaal gebruiken?

Het cliëntportaal geeft u op een directe manier inzage in alle afspraken die met u zijn gemaakt en de rapportages van de medewerkers.


Kan ik inloggen via een tablet of iPad?

U kunt het portaal vanaf elke computer, laptop of tablet bereiken.


Welke browser kan ik gebruiken om in te loggen op het Cliëntportaal? 

U kunt met uw eigen browser inloggen, bijvoorbeeld met Internet Explorer, Chrome of Firefox. 


Navigeren:


Hoe navigeer ik in het Cliëntportaal?

In het portaal ziet u aan de linkerzijde de menubalk. Door te klikken op de woorden die hier staan, gaat u naar de betreffende pagina’s.


De tekst op het Cliëntportaal is onduidelijk. Kan ik deze aanpassen of vergroten?

In de grijze balk boven in het scherm vindt u de mogelijkheid om de letters te vergroten door op de knop [A A A] te klikken en de mogelijkheid om een hoog contrast te selecteren. Dit zorgt ervoor dat kleuren verdwijnen, waardoor de knoppen beter zichtbaar worden voor mensen die moeite hebben met het onderscheiden van kleurverschillen. Wanneer u moeite heeft met het lezen van de tekst, kunt u via de luidspreker-knop de tekst laten voorlezen.


Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen? 

Wanneer u rechtsboven in het scherm op uw naam gaat staan met de muis, verschijnt een knop [Mijn account]. Hier kunt u uw persoonlijke gegevens, zoals bijvoorbeeld uw emailadres en wachtwoord, bekijken en wijzigen.


Hulp bij registreren:


Met welk emailadres moet ik mij registreren?

U dient zich te registreren met een e-mailadres en 06 nummer dat u aanlevert bij Stichting Voorzieningen voor Verstandelijk en Meervoudig Gehandicapten Zwolle e.o. 


Ik ontvang geen e-mail. Wat is er aan de hand?

Het kan enkele minuten duren voordat de code verstuurd wordt. Het is daarbij mogelijk dat de email is aangekomen in uw “spam”-folder, gelieve deze te controleren. Wanneer deze hier ook niet terug te vinden is kunt u de e-mail opnieuw versturen door in te loggen met uw e-mailadres en wachtwoord, en vervolgens te klikken op de knop [Geen email ontvangen].


Kan ik derden mee laten kijken of actief mee laten doen  in het clientportaal, het elektronisch clientdossier van mijn kind?

Mocht u aan derden, buiten de locatie(s) van de Stichting, toestemming willen geven tot het inzien van het clientportaal kan hiervoor een speciaal formulier worden ingevuld. Dit formulier kan opgevraagd worden bij betreffende begeleiding.


Hulp bij inloggen:


De sms-code werkt niet bij het inloggen. Wat kan ik doen? 

Controleer of u de laatst ontvangen code heeft ingevoerd. Let hierbij op de datum! Mogelijk heeft u reeds meerdere codes ontvangen. Wanneer u ook met deze code niet kunt inloggen, kunt u klikken op de knop [Geen SMS ontvangen] waarna er een nieuwe code verstuurd wordt naar uw mobiele telefoon.


Er wordt geen sms-code verstuurd wanneer ik mij registreer. Hoe komt dit?

Het kan enkele minuten duren voordat de code verstuurd wordt. Controleer ook of u de juiste mobiele telefoon bij de hand heeft, met het mobiele nummer dat u gebruikt heeft om zich in het Cliëntportaal te registreren.


Waarom ontvang ik sms-codes?

Sms-codes worden verstuurd voor uw veiligheid. U ontvangt een SMS bij elke wijziging van uw persoonsgegevens, dus ook bij een wijziging van het wachtwoord, minimaal elke drie maanden.


Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Waar kan ik deze opnieuw aanvragen?

Wanneer u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u in het login-scherm klikken op [Wachtwoord vergeten]. Wanneer u dit doet, ontvangt u een email met een link. Deze link, een blauwe tekst in de email, kunt u openen door erop te klikken. Vervolgens kunt u een nieuw wachtwoord kiezen.


Aanspreekpunten:


Bij wie kan ik terecht voor vragen over het registeren? 

Als u hulp nodig heeft bij de registratie of het gebruik van het Cliëntportaal dan kunnen mogelijk  uw familie, of kennissen u helpen. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van de lokale mogelijkheden voor computerondersteuning aan huis.


Bij wie kan ik terecht bij technische vragen? 

Wanneer er binnen uw Cliëntportaal problemen zijn met de getoonde gegevens, kunt u contact opnemen met Stichting Voorzieningen voor Verstandelijk en Meervoudig Gehandicapten Zwolle e.o., tel: 038 4537809


Bij wie kan ik terecht bij inhoudelijke vragen?

Heeft u inhoudelijke vragen over de rapportages, of afspraken zoals die in het Cliëntportaal staan, kunt u via de chat uw vragen stellen. Uiteraard is het ook mogelijk om deze te stellen als u op de locatie bent of deze telefonisch te stellen bij het bij u bekende telefoonnummer.